Move Against Corona

Het Coronavirus (COVID-19) houdt de hele wereld bezig. Scholen gaan dicht, horeca wordt gesloten en veel evenementen worden afgelast of verplaatst. Social distancing is de nieuwe norm en dat heeft ook een behoorlijke impact op sport. Die marathon in april waar je al maanden voor aan het trainen was, die toertocht in mei waar je zo naar uitkeek, de wekelijkse voetbaltrainingen en tennislessen… het zit er voorlopig niet in.

Wat nou als wij jou een nieuw trainingsdoel geven om fit te blijven tijdens de corona-maatregelen? En wat als je daarmee ook nog eens steentje kan bijdragen aan de samenleving? Doe mee met Move Against Corona en haal geld op voor de voedselbanken in Nederland!

Gelukkig zijn fietsen en (hard)lopen sporten die je prima in je eentje kan doen. Dus of je nou graag wandelt, iedere ochtend gaat hardlopen, wekelijks op de racefiets zit of de voorkeur geeft aan een rondje op de e-bike… het maakt allemaal niet uit zolang je maar (verantwoord) beweegt!

Tips om verantwoord te bewegen in tijden van Corona

Hoe werkt het?

  1. Maak een actiepagina aan op www.moveagainstcorona.kentaa.com
  2. Bedenk hoeveel kilometer je in een bepaalde periode denkt te kunnen hardlopen, (race)fietsen of wandelen en stel dit als doel in op je actiepagina. Ga bijvoorbeeld 500 km fietsen in 6 weken, 75 km hardlopen in april of maak een week lang iedere dag een wandeling van 5 km. Je bepaalt het helemaal zelf.
  3. Maak een Strava-account aan om je activiteiten bij te houden en meld je gratis aan bij de Strava-club moveagainstcorona.
  4. Werf sponsoren onder familie, vrienden en kennissen en streef ernaar minimaal €100,- op te halen voor de Voedselbanken in Nederland.
  5. Op je actiepagina kan je jouw prestaties/vorderingen delen zodat jouw sponsoren precies kunnen zien hoe je ervoor staat.
  6. Deel je actie op je socialmedia-kanalen om zoveel mogelijk mensen aan te sporen om mee te doen.

Schrijf mij in!

Geld ophalen voor de Voedselbanken

De Coronacrisis maakt het voor Voedselbanken lastig om alle klanten – mensen die ‘tijdelijk’ niet in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien – te helpen. Juist in deze tijd van crisis kunnen meer mensen de hulp van de Voedselbanken goed gebruiken, maar door de huidige omstandigheden is het lastiger geworden om voedselpakketten te verstrekken. Een paar redenen daarvoor zijn de verhoogde vraag naar voedselhulp, de logistieke uitdagingen maar ook de extra hygiënemaatregelen.

Er is een publiekscampagne opgezet om 10 miljoen euro bij elkaar te krijgen om de groei in voedselhulp aan te kunnen. De campagne ‘Stay Safe en Geef’ heeft inmiddels tot veel steun geleid van consumenten, de overheid en bedrijven, maar het streefbedrag is nog lang niet behaald.

Om de Voedselbanken in Nederland te helpen, heeft Stichting Sportevenementen Nederland in samenwerking met Central Events het initiatief Move Against Corona opgezet.

“Een aantal van onze evenementen die in mei gepland stonden, hebben wij i.v.m. de ontwikkelingen rondom het Coronavirus moeten uitstellen. Gezondheid en veiligheid gaat boven alles! Natuurlijk zijn wij niet de enigen die worden getroffen door het Coronavirus. Er zijn mensen die in een veel lastiger pakket zitten, bijvoorbeeld mensen die hun hoofd financieel niet meer boven water kunnen houden. Voor hen biedt de Voedselbank uitkomst.”, zegt Martin de Ruiter, mede-eigenaar van Central Events en voorzitter van Stichting Sportevenementen Nederland.

“Aangezien het organiseren van evenementen er voorlopig even niet in zit, kwamen wij op een idee om geld in te zamelen voor de Voedselbank. Nu de sportscholen dicht zijn, toertochten worden afgeblazen en de tennis-, voetbal-, korfbal-, en noem-het-maar-op-vereniging zijn deuren gesloten moet houden om verdere verspreiding van het Coronavirus te beperken, krijgen veel mensen te weinig beweging. Hoe mooi zou het zijn om mensen in beweging te krijgen en tegelijkertijd een steentje bij te dragen aan de #staysafeengeef campagne? Zo is ons initiatief ‘Move Against Corona’ ontstaan.", aldus Laurens Hillmann, compagnon van Martin de Ruiter.

De Voedselbank draait volledig op vrijwilligers en niemand wordt dus betaald. Donatiegelden gaan onder andere naar het maken, het vervoeren en het uitdelen van voedselpakketten. Meer informatie over de #staysafeengeef campagne vind je op www.voedselbankennederland.nl.

Ik doe mee!

 

 

 

Lees meer Lees minder
van totaal € 10.000 (12%)
Bekijk alle

Schrijf je in als individuele deelnemers of als team met je collega's, je sportvereninging, je vrienden of familie. Kijk hieronder voor inspirerende acties van anderen.

Inschrijven
Bekijk alle

€1.285 voor Voedselbanken Nederland

25-06-2020 | 09:35 Wat zijn wij trots op alle deelenemers en dankbaar voor alle donaties! Samen hebben we €1.285 opgehaald! Dat is natuurlijk een fantastisch bedrag om te kunnen doneren aan Voedselbanken Nederland. Liliane van Heteren van Voedselbanken Nederland heeft de cheque vorige week persoonlijk bij ons opgehaald in Utrecht. Ze was enorm blij met het bedrag en vertelde dat de voedselbanken het geld heel goed kunnen gebruiken. Door de coronacrisis is er meer vraag naar voedselhulp en naar verwachting zal die vraag de komende tijd alleen maar toenemen. Het is hartverwarmend om te zien dat in deze lastige tijden er vanuit alle hoeken van het land mooie intitiatieven worden opgezet zoals Move Against Corona. Bedankt allemaal! Jullie mogen trots zijn op jullie sportieve prestatie en het bedrag dat jullie hebben opgehaald!
Lees meer
Bekijk alle

Anoniem

29-04-2020 | 14:45 Aan: 75 KM hardlopen? Letsgo!